Börjar närma sig nu...

Nu kommer här äntligen ett nytt inlägg i bloggen igen,
Jag har inte bloggat på ett par dagar, p.g.a att jag har jobbat mycket, varit trött och haft alla de möjliga smärtor i kroppen, som te.x foglossning, ryggont,halsbränna och ont i ryggen.
Men dessa krämpor är vanliga när man är gravid. så dom är ju inte farliga.

Det börjar kännas att det inte är långt kvar nu, och det är fortfarande mycket att förbereda inför babyns ankomst.
jag har två saker kvar att skaffa till babyn kommer, och det är:

* Ett skötbord
* en spjälsäng

Resten av sakerna har jag redan skaffat mej:)
jag längtar så myket efter min lilla baby<3<3

nä nu ska jag sova innan jag ska tvätta imorgon bitti:)

Godnatt<3<3vagnen + min fina skötväska och baby filt<3

Jag har ju inte vågat lägga ut några bilder på vagnen än eftersom jag fick den så tidigt oh inte visste hur graviditeten skulle framskrida, men nu vet jag ju de så här kommer bilder på min fina barnvagn + skötväskan till och lite andra saker som jag fått till min bebis<3<3Det här fina täcket till vagnen har min mormor sytt<3<3min fina nya babysitter :)

denna babysitter fick jag utav en bekant för hon hade inte användning för den längre:)
men nu kommer den komma till användning iaf<3<3

min helg i bilder
Gravid vecka 31

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 gram.

 

 

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

 

Tvillingar

Nu är du antagligen lika stor som en mamma som väntar ett barn är i vecka 40. Men jämför inte allt för mycket, alla är olika.

 

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 31 är det dags att besöka barnmorskan igen. Från vecka 31 sker besöken varannan vecka fram till vecka 40 om du väntar första barnet. Har du fött barn förut kan det räcka att komma lite mer sällan även nu. Sedan beror tätheten mellan besöken på om du går över tiden. Barnmorskan brukar nu lyssna på barnets hjärta, känna efter hur barnet ligger, kontrollera ditt blodtryck och hur livmodern och barnet växer. Kanske behövs ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner är alltid välkommen att följa med.

 

 

Svårt att arbeta

Om du har ett tungt arbete kan du fråga barnmorskan eller försäkringskassan om havandeskapspenning. Även om du inte har tungt arbete kan det vara bra att planera in lite ledighet i slutet av graviditeten för att vila lite extra och förbereda dig både fysiskt och mentalt på förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kanske kan spara lite semesterdagar. Du kan även använda din föräldrapenning i slutet av graviditeten.
Om du blir sjuk eller får komplikationer under graviditeten skall du naturligtvis kontakta din barnmorska som kan boka en läkartid för bedömning till sjukskrivning.
om dagen

Idag har det vart en hektisk dag måste jag säga.
Vaknade klockan 10 imorse och var förvånantsvärt pigg måste jag säga:)
och efter en mycket härlig frukost så satte jag igång att dammsuga och skura hela lägenheten, så nu är det fint här hemma igen.
Sen efter det så hade jag en massa strykning att ta itu med så det blev oxå gjort :D
jag bara älskar att ha något att göra om dagarna, så att man inte bara går oh väntar hela tiden:P

Nog för att det är tio veckor kvar :) eller ja, två och en halv månad då.
Mamma längtar efter dig lilla ängel :) om tio veckor är du här hos mig<3<3<3

nä nu orkar jag inte skriva mer...
men på söndag när jag kommer hem kommer det nya inlägg

godnattGravid vecka 30

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

 

 

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Hos barnmorskan/kontroller

Har ni fått inbjudan till föräldrakurs? Om inte, fråga barnmorskan! Hon kan informera dig om var, när och hur. De flesta barnmorskemottagningar erbjuder idag föräldrakurser i grupp. Kurserna kan gestalta sig lite olika beroende på vilken barnmorskemottagning man går på, antingen i mindre eller större grupper som träffas en eller flera gånger. Under träffarna brukar man ha en förlossningsförberedande del men även diskutera ämnen som graviditeten, amning, förädraskap, relationer mm. Det brukar vara deltagarnas frågor och önskemål som formar innehållet i träffarna.

Föreläsningar om förlossningen

Alla förlossningsavdelningar i Stockholm har även regelbundet återkommande informationsträffar om förlossning och BB. För mer information om tider och eventuell anmälning, fråga din barnmorska eller gå in på respektive sjukhus hemsida!

 

 
musik<3<3
Dagens väder :(

Det här är dagens väder här i delsbo....
Inget roligt väder precis men det är inget som jag kan göra någonting åt direkt...
Bara att vara inne dricka lite te och varm choklad, för det är precis vad jag tänker göra idag :)
oxå förstås hoppas på att vädret blir bättre...Grillning i ljusdal :)

Idag har jag tillbringat en dag i Ljusdal hos min mamma och grillat och haft det mysigt :)
Jga har umgåtts md mamma, mina systrar johanna och therese min bror marus min moster Tina hennes kille Björne min kusin Emilia och mammas man Pehter :)

Det har vart en otroligt trevlig dag i ljusdal med Grillning, wii spel, jordgubbar och annat skoj:)
Jag tycker det är roligt som omväxling att göra nått annat än att sitta hemma,,, ja när jag inte jobbar då förstås:)
och sommaren är ju till för att man ska njuta av den :) å det tänker jag göra så gott det går iallafall :)
Och jag tillbringade hela dagen med mamma och dom andra i solen :)

Och förvånantsvärt nog så har jag förförsta gånge dagsfärska bilder som jag vill dela med mig av :)
Bra va :)
Här kommer dom :)

världens goaste Hund Milo<3<3

här kommer ett litet bild kollage på världens underbaraste hund<3<3<3Godmorgon

Vaknade tidigt idag, tråkigt väder ute att vakna till:S
Frukosten idag vart mjölk och flingor och två tunnbrödmackor mums :D
Krabaten i magen har vart i farten hela morgonen :) myyys :)
om tio veckor är du hos mig mammas älskade lille/ lilla vän.

Hoppas det inte börjar regna idag, för jag ska åka till ljusdal och hälsa på min mamma, occh min moster, hennes man Björne och min kusin emilia som oxå är där och hälsar på :) dom har åkt ända från oxelösund.
Jag skulle ha åkt ner och hälsat på dom den här veckan nu när jag har vart ledig hla veckan, men det visade sig att jag inte hade råd med biljetten :( men så blir det ibland, och man måste prioritera att pengarna räcker till sånt som är viktigt först och främst.

Eller har jag fel?

Nu börjar jag komma till det stadiet i graviditeten när det börjar bli svårt att hitta kläder som passar, allt verkar vara för litet, så nu ser jag verkligen hur mycket magen har växt:)
Mammas lilla bebis börjar bli stor därinne.

Undrar hur trångt det är där inne i livmodern för min bebis nu.
snart kommer vi till de stadiet när den inte kan vända sig mer där inne, utan fixerar istället huvudet neråt.

Och det gör den för att den är på väg att göra sig beredd för den största resan i dess liv, resan ut mot den stora vida världen utanför magen..

Åjag kan bara säga JAG LÄNGTAR<3<3<3kort inlägg...

Blir ett kort inlägg idag för nu är jag på tok för trött för att blogga :)
men bloggar mer imorgon med några inlägg ed kort å en massa annat kul :)
Nu ska jag å lillvilden jag har i magen gå å lägga oss.. få se om mamma får sova nå inatt eller om sparkarna är lika kraftiga som varje natt :)

men vad gör det om bebben sparkar? absolut ingenting så länge den mår bra :)

Pöss å godnatt <3less på folk....

ha ha ha de är ju patetiskt :P men upplysningsvis vill jag bara säga att man blir inte handlingsförlamad bara för att man är gravid.... man kan fortfarande gå ut och ta en fika på stan, gå på bio eller gå å äta en glass, visserligen kan man inte dricka alkohol å sånt men det finns nått så smart som kallas kran vatten eller läsk:P tänkte bara tala om det för er som inte visste de......
Varför tror folk att man blir handlingsförlamad bara för att man väntar barn men det blir man inte :P
jag vill bara tala om att jag kommer INTE ha mer tid sen när jag fått barn än vad jag har nuGravid vecka 29

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 400 gram.

 

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.
dagens låt

DEnna låt för mig tillbaka till en tid jag saknar eller får mig att önska att jag hae nått jag aldrig haftnu tar bloggen semester

Nu tar bloggen semester under två-tre dagar eftersom jag ska åka bort :)
men när jag kommer hem igen så ska jag blogga för fullt precis som vanligt

puss och hejvärme, sparkar och sömnbrist..

Usch vilken varm soar dag det är idag åste jag säga...
Känns lite för vart för att jag ska orka sitta ute en dag som denna,,
men vad gör man inte nu när det är sommar å allt :)
här är det nu 29,1 grader i solen å det är alldeles för varmt om ni frågar mig...
ju varmare det är desstå mer sparkar lilhjärtat<3

På tal om sparkar, nu har mammas lillbebis börjat bli väldigt aktvi i magen,, här är det nu sparkar å rörelser dygnet runt :) märks att det är en växande bebis där inne<3<3<3
med tanke på sparkarna så blir det förstås mindre sömn åt mamma
men vd gör väll det när det är mitt lilla barn som växer där inne:)

jag har börjat fundera lite över förrlossningen nu eftersom det bara är 11 veckor kvar till det ska ske.
och jag säger som barnmorskan berättade på senaste mammagruppen att det var en som sagt
" det känns lite som om man ska gå på blind date, man vet inte vem man ska träffa hur den ser ut eller hur man kommer reagera"

Och jag håller med den tjejen, även om jag vet att jag kommer reagera bra eftersom det är mitt barn, men det var smart sagt iallafall :)

nu ska jag göra nån form av lunch oh sen ska jag lägga mig och vila och njuta av ännu en sommardag i juli<3

SOMMARKRAMAR PÅ ER <3<3Nya kläder till skrutten

Nu har skrutten fått nya kläder igen :)<3H&M 30 krH&M 30 krH&M 99 krGravid vecka 28

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

 

 

Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.
bilder från Nusnäs utflykten 2011

NU kommer bilder från när vi var och kollade hur dom gjorde dala hästar

BILDER PÅ DALAHÄSTAR UANFÖR FABRIKEN
VÅR GUIDE UNDER GUIDADE TUREN PÅ NUSNÄSHÄR ÄR UTVECKLINGEN AV DALAHÄSTARNA FRÅN BÖRJAN TILL SLUT


BENGT SOM SATT OCH TÄLJDE TILL DALAHÄSTAR... HAN VAR SKICKLIG
FÄRDIG TÄLJDA OMÅLADE DALAHÄSTAR
DALAHÄST UTSTÄLLNINGEN PÅ GAMLA DALAHÄSTAR OCH ANNAT GALET


I MÅLERIET


TORBJÖRN VÅR ANDRA RESELEDARE
OLIKA FÖREMÅL DOM HADE DÄR

MONICA SOM MÅLADE DALAHÄSTARNA

OLIKA ROLIGA DALAHÄSTAR


fler bilder från utflykten till Orsa björnpark

En rolig grej där man kunde höra hur olika ljud låter :)Här var det riktigt kallt :Pen liten lekplats för barnen läng vägen :)de här är vatten som ökar i mängd hela tidenå här är nästa djur i ordningen
nästa djur fick jag inte någon bild på men jag fick bild på inhägnden iaf :P

Leoparder

Jag var oxå där och jag hade jätte trevligt :) men trött var jag mot slutet :)här höll tigrarna till men dom syns inge vidare

här har vi brunbjörnarna men dom syns inge vidare men det är en bild uppifrån
bilder från utflykten till Orsa björnpark

Här kommer lite bilder från vårt äventyr till Orsa björnpark....En björnstaty vid ingången och här kommer lite andra bilder på andra statyer...

chrisina våran elementära guide under resan :)Min granne ulla :)Det här är tyvärr det närmsta vi kom vargen, efterso jag inte fick se någon varg men det var en snygg skylt iallafall :)Lite bakgrundsfakta om vargenja ni kan nästan ana vilket djur som kommer nu :)Lite natur bilder

mer bilder kommer imorgon efter som det blivit så sent men jag lovar att lägga upp resten av bilderna från björnparken imorgon och även bilder från nusnäs där vi var och kollade när dom tillverkade Dalahästar:) + en massa andra roliga bilder :)

GODNATT PÅ ER! <3

tvättstugan

idag har jag ränt fram å tillbaka till tvättstugan :P
men än är det inte klart :)dagen

Min dag idag har varit rätt så lugn.
Men vad är gör man inte eftersom det var full fart hela dagen igår, och min lilla ängel har varit förvånands värt lugn idag Han/hon med :)
Men nu så här framåt kvällssidan så har sparkarna satt igång igen.. Mamma blir så stolt<3
Igår var vi med hyresgästföreningen på n liten resa till orsa björnpark.
Det var jätte trevligt och en helt ny upplevelse för mig eftersom jag aldrig vart där förut...
jag fick se många djur som jag inte har sett i verkliga livet förut som isbjörnar och leoparder, tigrar med mera
och imorgon kommer bildbomber från björnparken och nusnäs dit vi var och kollade när dom tillverkade dalahästar :)
nu ska jag sova
godnatt<3